Lisans Programı: (8 yarıyıl): Öğrenciye lisans derecesi ve Ziraat Mühendisi diploması sağlar. Öğrenci 240 AKTS ders ve 30 günlük staj eğitimini tamamlamak zorundadır.

Yüksek Lisans Programı: (2 yarıyıl ders, 2 yarıyıl yüksek lisans tezi): Öğrenciye yüksek lisans derecesi sağlar. Yüksek lisans programı bir eğitim-öğretim dönemi 60 AKTS kredisinden az olmamak koşuluyla seminer dersi dâhil en az sekiz ders ve tez çalışması olmak üzere toplam en az 120 AKTS kredisinden oluşur. Öğrenci yüksek lisans tezini anabilim dalı tarafından oluşturulan danışman ve iki üyenin oluşturduğu jüri önünde savunur. 

Doktora Programı: (8 yarıyıl): Doktora programı, yüksek lisans derecesi ile kabul edilmiş öğrenciler için toplam yirmi bir krediden ve bir eğitim öğretim dönemi 60 AKTS’den az olmamak koşuluyla en az yedi ders, seminer, yeterlik sınavı, tez önerisi ve tez çalışması olmak üzere en az 240 AKTS kredisinden oluşur. Öğrenci, doktora semineri sunduktan sonra doktora yeterlilik sınavında başarılı olmak zorundadırlar. Yeterlilik sınavında başarılı olan öğrenci, danışmanı tarafından oluşturulan tez izleme komitesine doktora tez önerisini sunar. Tez önerisi kabul edilen öğrenci doktora tezini hazırladıktan sonra, tez izleme komitesi üyeleri ve farklı üniversitelerden çalışılan konuda uzman olan iki öğretim üyesinin dahil olduğu jüri önünde savunmak zorundadırlar.