2021-05-11

ZİDEK 1. Sınıf Öğrenci Toplantısı

10 Mayıs 2021 Pazartesi günü T.N.K.Ü. Ziraat Fakültesi  Tarım Ekonomisi 1. Sınıf öğrencilerine yönelik olarak üniversitemiz lisans eğitimi, eğitim ve öğretim yönetmeliği, öğrenci değişim programları, yatay geçişler, staj ve intörn mühendislik uygulamaları, burslar, üniversitemiz ve bölüm web sayfalarının tanıtımı ve duyuruların takibi konularını kapsayan çevrimiçi toplantı düzenlenmiştir.Toplantı google meet üzerinden gerçekleştirilmiştir.

Toplantıda bölüm tanıtım sunumumuz yapılmıştır. Bu sunumda Tarım Ekonomisi bölümünün tarihçesi, misyonu, vizyonu, yönetim kadrosu tanıtılmıştır. Ayrıca mesleğin niteliği ve amaçları, çalışma sahaları, temel değerler,çalışma sahaları ve bölümün program çıktıları anlatılmıştır. Daha sonra bölümün akademik yapılanması ve anabilim dallarına göre akademik kadrosu tanıtılmıştır. Öğrencilerin 4 yıl 8 dönem süresince alacakları ders planı anlatılarak, staj konusunda bilgilendirme yapılmıştır. Bölümün araştırma faaliyetleri, bilimsel ve sosyal etkinlikleri anlatılmıştır. Erasmus+ ve Farabi gibi öğrenci değişim programları web sayfaları ve başvurular hakkında bilgi verilmiştir. Yatay geçiş konusunda bilgilendirme yapılarak öğrencilerin merak ettiği konularda gerekli açıklamalar yapılmıştır. Üniversitemiz ve bölüm web sayfalarının tanıtımı yapılarak, duyuruların takip edilmesi konusu anlatılmıştır.